4. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na švestkách je lahodné a chutné jídlo, které využívá kombinaci šťavnatého hovězího masa a sladkých švestek. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně a může být skvělým exotickým pokrmem pro vaše příští rodinné setkání. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a užijte si úžasnou chuť kombinace masa a ovocem.
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 200g sušených švestek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, kmín, majoránka
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete a posypte kmínem.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte maso a restujte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přisypte mouku a promíchejte, než se zahuť.
- Přilijte vývar, přidejte sušené švestky a trochu majoránky.
- Poduste mezíčkem a vařte přibližně hodinu, dokud maso nebude měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem a servírujte s těstovinami nebo knedlíky.