3. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné bramborové placičky s křupavou krustou a jemným avokádovým dipem. Skvělá kombinace chuti a textur, která potěší vaše chuťové buňky. Zajistěte si kvalitní čerstvé ingredience a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- olej na smažení
- 2 avokáda
- 1 limeta
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a osušte je na utěrce.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na jemno.
- Ve velké míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, česnek, vejce, mouku, sůl a pepř.
- Na pánvi rozehřejte olej a vložte do něj placičky z bramborové směsi. Smažte z obou stran dozlatova.
- Mezitím si připravte avokádový dip. Avokáda oloupejte, zbavte pecky a rozmixujte je spolu s drceným česnekem, šťávou z limety, solí a pepřem.
- Smažené bramborové placičky podávejte se avokádovým dipem.