3. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s lososem a špenátem, které se stane skvělou volbou pro Vaši další večeři. Tento recept spojuje krémovou rýži s čerstvým lososem a zdravým špenátem pro dokonalou kombinaci chutí. Nechte se unést lahodným pokrmem plným vitamínů a minerálů!
Suroviny
- 200g rybího filé lososa
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- lžíce másla
- ½ hrnku bílého vína
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- sůl, pepř, citrónová šťáva, Parmezán
Postup
- Lososa nakrájejte na kostky a osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte lososa dozlatova. Poté vyndejte a dejte stranou.
- Do hrnce rozpálte máslo a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidejte rýži a restujte do sklovata.
- Podlijte bílým vínem a postupně přilijte vývar. Vařte pod poklicí, dokud rýže nezměkne.
- Přidejte špenát a zamíchejte do rizota. Poté vmíchejte lososa a nechte chvíli provařit.
- Na závěr dochuťte citrónovou šťávou, sýrem Parmezánem a podávejte horké.