2. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodné hovězí Bourguignon s vínem a houbami, které vaše chuťové buňky okouzlí svou bohatou chutí a jemnou texturou. Tento klasický francouzský recept je skvělou volbou pro romantickou večeři nebo oslavu s přáteli. S námi si můžete snadno připravit tento lahodný pokrm a užít si ho doma. Buďte kreativní a doplňte ho přílohou podle své chuti!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g žampionů
- 2 mrkve
- 200ml červeného vína
- 200ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, majoránka
- olej
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osmažte na oleji ve velkém hrnci. Opatrně vyndejte na talíř.
- Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené houby a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidejte maso zpět do hrnce a zalijte vínem a vývarem.
- Přidejte rajčatový protlak a koření dle chuti.
- Vše vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Smažte uzdržené houby na pánvi dozlatova a ozdobte jimi hotové jídlo.