2. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – tradiční korejský směsice rýže s grilovaným masem a zeleninou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejské⁢ jídlo Bibimbap, které spojuje ⁤chutné grilované⁢ maso, zeleninu a‌ rýži do⁣ lahodné směsi plné ⁢exotických⁢ chutí. Navštivte náš ‍web a objevte recept, který vám odhalí tajemství tradiční korejské kuchyně.

Suroviny

  • 400g rýže
  • 200g hovězího masa ⁤(např. hovězí roštěná)
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 100g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2‍ lžíce sezamového ‌oleje
  • 2 lžíce oleje
  • sůl,‌ pepř

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozpalte olej‍ a osmahněte na něm nakrájené kostky masa. Přidejte⁤ sójovou omáčku a nechte⁢ masa⁤ propečené.
  3. Orestujte na pánvi ‍nakrájenou cibuli, ⁣nastrouhanou mrkev a na kolečka nakrájenou cuketu.
  4. V další‌ pánvi si opečte​ na ‍oleji vejce na ⁢mírně⁤ do twarda.
  5. Přidejte ​do masa i ⁣zeleninu a ⁣míchejte alespoň 5 minut. Do směsi pak ⁤přidejte i uvařenou ‍rýži.
  6. Rýži s masem a zeleninou⁣ přeneste ‍do mísy, na vrch pokapejte sezamovým olejem a posypte nasekaným špenátem. Na‍ vrch dejte opečené vejce.
  7. Podávejte s korejskou‍ pikantní omáčkou​ kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *