2. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Aji de gallina je tradiční peruánské jídlo plné chuti a pikantního aroma. Toto lahodné kuřecí jídlo je připraveno s omáčkou z aji amarillo papriček a podává se se syrovými brambory a vajíčkem na tvrdo. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se s vašimi chuťovými buňkami do exotického Peru.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olihněného oleje
- 1 lžíce aji amarillo (žlutá chilli omáčka)
- 1 lžíce mletého komínu
- 1 lžíce mletého červeného papriky
- 2 sušené rohlíky nebo 2 plátky toastového chleba namočené v mléce
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 g pražených arašídů
- 4 vajíčka
- Olivy, tvrdý vařený vajíčko a rýže na podávání
Postup
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájené kuřecí maso se sůlí a pepřem, nechte vychladnout.
- V mixéru rozmixujte cibuli, česnek, aji amarillo, kmin a mletou papriku.
- Přidejte namočené a vymačkané rohlíky nebo toast, arašídy a trochu kuřecího vývaru a mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka.
- V hrnci rozperte vajíčka a smíchejte s kuřecím vývarem, přiveďte k varu a vařte 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte smíchané koření a omáčku z mixéru, vařte dalších 10 minut.
- Přidejte kuřecí maso, vařte na mírném ohni dalších 10 minut, až maso měkké.
- Podávejte s vařenou rýží, ozdobte olivami a tvrdým vařeným vajíčkem.