31. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s tofu a čerstvou bazalkou. Tato veganská varianta klasické italské omáčky je plná chuti a zdravých ingrediencí. Podávejte s čerstvými těstovinami nebo rýží pro dokonalé vegetariánské jídlo plné aroma. Zajistěte svému tělu dostatek bílkovin a vitaminu K s tímto chutným pokrmem!
Suroviny:
- 200g tofu
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- 1 plechovka krájených rajčat
- Sůl, pepř, oregano, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm kostičky tofu, dokud nebudou zlatavé.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a papriku a restujeme do měkka.
- Přidáme nakrájená rajčata a krájená rajčata z plechovky. Dustíme a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Než omáčka zhoustne, přidáme čerstvě nasekanou bazalku a necháme chvíli provařit.
- Podáváme s vařeným těstovinami nebo rýží.