31. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou slanou mungo polévku s chlebem, která se rychle připraví a zasytí každého hladového. Skvělá kombinace zelených mungo fazolí, zeleniny a aromatických koření vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Nechte se inspirovat a vytvořte si tento lahodný a zdravý pokrm doma!
Suroviny:
- 1 šálek suchých mungo fazolí
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
- 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- čerstvý chléb na podávání
Postup:
- Ve velkém hrnci rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte mungo fazole, mrkev a bramboru a míchejte asi 2 minuty.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit do měkka asi 20-30 minut.
- Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
- Podávejte horkou s kousky čerstvého chleba. Dobrou chuť!