31. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Grilované argentinské bifteky s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na grilované argentinské bifteky s chimichurri omáčkou, která jim dodá dokonalou chut! Skvělá kombinace šťavnatých bifteků a zelené bylinkové omáčky zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný argentinský pokrm a udělejte si doma skvělou večeři!

Suroviny

  • 4 kusy argentinských bifteků
  • 1 šálka čerstvé petrželky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte chimichurri omáčku. V mixéru smíchejte petrželku, česnek, chilli papričku, vinný ocet a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout.
  2. Bifteky očistíme a osušíme papírovými ubrousky. Následně je osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Grilujeme bifteky na rozpáleném grilu podle požadovaného stupně propečení (např. 2-3 minuty z každé strany pro středně propečené). Pozorujeme, aby se nepeklaovali.
  4. Po upečení necháme bifteky ještě chvilku odpočinout pod alobalovým krytem.
  5. Servírujeme bifteky s chimichurri omáčkou a podáváme například s čerstvým pečivem nebo grilovanou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *