31. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na grilované argentinské bifteky s chimichurri omáčkou, která jim dodá dokonalou chut! Skvělá kombinace šťavnatých bifteků a zelené bylinkové omáčky zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se připravit tento lahodný argentinský pokrm a udělejte si doma skvělou večeři!
Suroviny
- 4 kusy argentinských bifteků
- 1 šálka čerstvé petrželky
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 1/2 šálku olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Nejprve připravte chimichurri omáčku. V mixéru smíchejte petrželku, česnek, chilli papričku, vinný ocet a olivový olej. Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout.
- Bifteky očistíme a osušíme papírovými ubrousky. Následně je osolíme a opepříme z obou stran.
- Grilujeme bifteky na rozpáleném grilu podle požadovaného stupně propečení (např. 2-3 minuty z každé strany pro středně propečené). Pozorujeme, aby se nepeklaovali.
- Po upečení necháme bifteky ještě chvilku odpočinout pod alobalovým krytem.
- Servírujeme bifteky s chimichurri omáčkou a podáváme například s čerstvým pečivem nebo grilovanou zeleninou.