31. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a cremovou ricottou. Tento recept je jednoduchý na přípravu a plný bohatého a sýtého chuťového zážitku. Ideální jídlo na chladné podzimní nebo zimní dny. Zamilujete se do této lahodné kombinace chuti! Sledujte krok za krokem návod na přípravu a ochutnejte lahodnou symfonii chutí.

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 200g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g ricotty
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud sklenička neprosvítí.
  4. Postupně zalévejte rýži horkým vývarem a neustále míchejte, aby se rýže nepřipálila.
  5. Hotové risotto ochuťte solí a pepřem.
  6. Přidejte na drobno nakrájenou petržel a ricottu.
  7. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout, až se ricotta rozpustí.
  8. Poté můžete podávat posypané nastrouhaným parmazánem a další čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *