31. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo – zvěřinový guláš se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný ⁢recept na tradiční knedlo-zvěřinový⁢ guláš ‍se švestkami. ⁣Kombinace‌ pikantního zvěřinového masa s sladkými švestkami a šťavnatými knedlíky‍ určitě potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést‌ bohatými chutěmi této klasické české pochoutky!

Suroviny

  • 400g zvěřinového masa (srnčí,⁤ jelení nebo divočák)
  • 1 cibule
  • 2⁢ stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce⁢ červené papriky
  • 100g sušených švestek
  • 1 lžíce medu
  • 200ml vývaru
  • sůl a pepř
  • olej ⁣na smažení
  • kmín

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli s⁣ nakrájenými stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho z každé strany.
  3. Přidáme hladkou‌ mouku a důkladně promícháme.
  4. Přisypeme červenou paprikou ⁣a zalijeme vývarem.
  5. Přidáme sušené švestky,​ med, ⁢kmín, sůl a pepř.
  6. Pod ⁣pokličkou dusíme‍ asi‍ 1,5 – 2 hodiny dokud maso není měkké.

Serve with bread⁢ dumplings and enjoy!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *