31. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční knedlo-zvěřinový guláš se švestkami. Kombinace pikantního zvěřinového masa s sladkými švestkami a šťavnatými knedlíky určitě potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést bohatými chutěmi této klasické české pochoutky!
Suroviny
- 400g zvěřinového masa (srnčí, jelení nebo divočák)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce červené papriky
- 100g sušených švestek
- 1 lžíce medu
- 200ml vývaru
- sůl a pepř
- olej na smažení
- kmín
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli s nakrájenými stroužky česneku.
- Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho z každé strany.
- Přidáme hladkou mouku a důkladně promícháme.
- Přisypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem.
- Přidáme sušené švestky, med, kmín, sůl a pepř.
- Pod pokličkou dusíme asi 1,5 – 2 hodiny dokud maso není měkké.
Serve with bread dumplings and enjoy!