30. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte exotickou indonéskou nudlovou polévku s kuřecím masem! Tento lahodný recept kombinuje aromatické koření s kuřecím masem a čerstvými zeleninami, aby vám přinesl chuťovou explozi. Podívejte se, jak snadno a rychle si můžete připravit tento lahodný pokrm doma. Bon appétit!
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 400g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička chilli pasty
- 800ml kuřecího vývaru
- Čerstvá koriandr a limetka na ozdobení
Postup
- Uvařte nudle podle návodu na obalu, sceděte a stranou dejte.
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek asi 2 minuty.
- Přidejte kuřecí maso a restujte dalších 5 minut, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte papriku, sójovou omáčku, rybí omáčku, zázvor a chilli pastu a restujte další 2 minuty.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit asi 10 minut, než je maso uvařené a omáčka se zahustí.
- Rozdělte vařené nudle do mísy a zalijte polévkou s kuřecím masem.
- Ozdobte čerstvým koriandrem a limetkou a podávejte horké.