30. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh, tradiční irácký recept na masový koláč plněný mletým masem, cibulí a kořením. Skvělá chuťová kombinace, která okouzlí každého milovníka orientální kuchyně. Vyzkoušejte tento autentický irácký pokrm doma a buďte připraveni na lahodnou lahůdku!
Suroviny
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 hrnku olivového oleje
Postup
- Nejprve si připravíme náplň: Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova a přidáme mleté maso. Orestujeme dozlatova a osolíme, opepříme a přidáme kmín a skořici. Nakonec necháme vychladnout.
- V hrnci smícháme bulgur s olejem a vaříme, dokud bulgur nezměkne a vodu vstřebá.
- Do uvařené bulgurové směsi přimícháme náplň s mletým masem a důkladně promícháme.
- Nyní můžeme tvarovat kuličky z této směsi, které pak zploštíme do tvaru placků nebo koulí. Můžeme je také obalit v mouce a osmažit na pánvi dozlatova.
- Kibbeh můžeme podávat teplý jako hlavní pokrm nebo studený jako součást mezze.