29. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Domácí sushi s plátky lahodného lososa a čerstvým chřestem je skvělou volbou pro milovníky japonské kuchyně. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm i vy doma a překvapte své blízké skvělou chuťovou explozí!
Suroviny
- 200 g sushirice
- 300 g filetu z lososa
- 100 g chřestu
- 1 nori list
- Wasabi, sójová omáčka, pickled ginger
Postup
- Umyjte rýži pod tekoucí vodou, dokud voda nebude průzračná. Následně uvařte podle návodu na obalu a nechejte vychladnout.
- Lososa nakrájejte na tenké plátky. Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Na bambusový rohož navrstvěte nori list, poté položte vrstvu uvařené rýže a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy.
- Po rýži rozložte plátky lososa a na horní části přidejte kousky chřestu.
- S pomocí bambusové rohože závijte nori list do tvaru rolky a opatrně stlačte, aby se sushi nerozpadlo.
- Rolku nakrájejte na menší kousky a podávejte s wasabi, sójovou omáčkou a pickled gingerem.