29. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné argentinské bifteky podávané s tradiční chimichurri salsou. Tento jedinečný mix chutí a vůní určitě potěší každého milovníka grilování. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodné argentinské pokrmy doma.
Suroviny
- 4 kusy argentinských bifteků
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 1 pohárek čerstvé petržele
- 2 lžíce červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátku si připravíme chimichurri salsa. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Papriky a cibuli nakrájíme na menší kousky. Petržel jemně nasekáme.
- V misce smícháme česnek, papriky, cibuli, petržel, červené víno a olivový olej. Osolíme a opepříme podle chuti. Směs necháme odležet alespoň 30 minut, aby chutě propojily.
- Bifteky omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a zprudka opečeme bifteky z obou stran dle požadovaného stupně propečení.
- Smažené bifteky podáváme se chimichurri salsa jako omáčkou. Můžeme je doplnit vařenými brambory nebo restovanou zeleninou.