29. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Linguine s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Linguine s rajčaty a bazalkou je lahodné italské jídlo, které si zamilujete. Vychutnejte si čerstvé rajčata a aromatickou bazalku ve spojení s lahodnými linguine těstovinami. Tento recept je rychlý a jednoduchý, ideální na rychlý oběd nebo večeři. Užijte si lahodnou chuť Itálie!

Suroviny:

  • 300 g linguine těstovin
  • 400 g čerstvých rajčat, nakrájených na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • parmazán (volitelně)

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte linguine podle návodu na obalu. Poté sceděte vodu a nechte stranou.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět.
  3. Poté přidejte nakrájená rajčata a nechte dusit asi 5-7 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  4. Přidejte do rajčat na jemno nakrájenou bazalku a promíchejte. Nechte chvíli vařit, aby se příchutě propojily.
  5. Přidejte uvařené linguine do omáčky z rajčat a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte posypané nasekanou bazalkou a parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *