29. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami a vejcem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou ⁣kulajdu s houbami⁤ a vejcem receptu, který zaujme nejen milovníky tradiční české⁤ kuchyně. Tato krémová polévka plná chutí je ideální pro chladné⁣ dny a je snadná k ​přípravě. Zpestřete‍ svůj jídelníček tímto lahodným ​pokrmem plným sezónních ingrediencí.

Suroviny

  • 500 g‍ hub (např. žampióny, lišky)
  • 2 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce ‍másla
  • 1 lžíce hladké⁣ mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 1‍ lžička majoránky
  • 400 ​ml vývaru
  • 200 ml smetany ⁢ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce octa
  • sůl, pepř
  • kopr a petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené houby. Přidáme⁢ nakrájené brambory,​ hladkou ‍mouku, ‌kmín a majoránku ⁢a ​zalijeme vývarem.
  2. Vše vaříme do⁢ měkka a ⁤pak rozmixujeme ⁤na​ kaši. Přilijeme smetanu aolehce zahřejeme. Smetanu nesmíme ⁢přivedat⁤ k varu, jinak se nám srazí.
  3. Přidáme vypeckovaná vejce, osolenou smetanu ke šlehání s 2 žloutky a odtužený ocet. ⁤Posypeme nasekaným koprem a petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *