28. 7. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s pestem aioli
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento originální recept na bouillabaisse s pestem aioli, klasickým francouzským rybím pokrmem plným chuti. Pestem aioli dodáte jemnou a bohatou omáčku plnou česneku, která skvěle doplní aroma rybího vývaru a čerstvých mořských plodů. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným francouzského šarmu a lahodných chutí.

Suroviny

  • 500 g různých druhů mořských ryb (např. platýs, mořský vlk, treska)
  • 300 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 250 ml bílého vína
  • 400 ml rybího vývaru
  • olivový olej
  • petrželka
  • safrán
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme, dokud se rajčata nerozpustí.
  3. Přidáme mořské ryby a plody, zalijeme bílým vínem a rybím vývarem.
  4. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme safrán a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Hotovou bouillabaisse podáváme posypanou nasekanou petrželkou a s pestem aioli.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *