28. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Duck Fesenjan
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte exotický recept na kachnu Fesenjan – tradiční íránské jídlo, ve kterém se kombinuje chuť listů granátového jablka s jemností kachního masa. S chutným a kořeněným omáčkou plnou oříšků a granátových jader určitě potěšíte své chuťové buňky. Sledujte náš snadný recept a užijte si tento lahodný pokrm s rýží nebo chlébem.

Suroviny

  • 1 kg kachního masa
  • 2 cibule
  • 2 hrnky granátového džusu
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve osolte a opepřete kachní maso a propečte ho na pánvi dozlatova.
  2. V druhé pánvi osmahněte na másle nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Přidejte do cibule granátový džus a vařte ho asi 30 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
  4. Poté přidejte do omáčky mleté vlašské ořechy a cukr, promíchejte a nechte vařit dalších 15 minut.
  5. Když je omáčka hotová, přidejte do ní upečené kachní maso a nechte je prohřát.
  6. S podávanou můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *