28. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Houskový knedlík s vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit domácí houskový knedlík s vepřovým masem díky našemu jednoduchému receptu. Těsto z kvásku a kypřícího prášku vám zaručí nadýchané knedlíky, které si zamilujete! Vychutnejte si tradiční české jídlo s lahodnou omáčkou a kousky vepřového masa.

Suroviny:

  • 600 g vepřového masa
  • 500 g houskového knedlíku
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, majoránka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájené vepřové maso.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme chvíli dusit.
  3. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a restujeme do měkka.
  4. Mezitím uvaříme houskový knedlík podle návodu na obalu.
  5. Když je knedlík hotový, nakrájíme ho na plátky a podáváme s vepřovým masem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *