27. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí soté v česneku a másle – jednoduchý recept plný chutí! Křehké kousky kuřecího masa restované v česnekové máslové omáčce určitě potěší vaše chuťové buňky. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Podívejte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Na rozpálené pánvi rozehřejte máslo.
- Přidejte česnek a restujte ho asi 1 min, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho dozlatova (asi 6-8 min).
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.
- Soté je hotové, podávejte ihned s vařeným či pečeným bramborem nebo třeba s rýží.