27. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Zaujala vás brazilská kuchyně? Vyzkoušejte recept na tradiční brazilský sýrový chléb Pao de queijo! Tento lahodný a jednoduchý recept vás okouzlí svou křupavou a sýrovou chuťou. Neodolatelný brazilský pohořčný chléb je skvělým doplňkem ke každému pokrmu nebo jako samostatná lahůdka. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento chutný brazilský pokrm doma!
Suroviny
- 2 šálky tapiokové mouky
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 šálku oleje
- 1 šálek strouhaného sýra (např. parmezán)
- 2 vejce
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si plech na pečení s pečícím papírem.
- Ve velké misce smíchejte tapiokovou mouku a sůl.
- Ohřejte mléko s olejem v hrnci a nechte směs zchladnout.
- Přidejte vejce do suchých surovin a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Pomalu přidávejte směs mléka a oleje, až se vše spojí.
- Přidejte strouhaný sýr a důkladně promíchejte.
- Vytvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech.
- Péct v troubě asi 15-20 minut, dokud chléb není zlatavý a nafouklý.