27. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na parmazánovou cuketu s bazalkou. Skvělá combinace parmazánu, bazalky a křupavé cukety bude lahodit vašim chuťovým buňkám a připravíte ji během pár minut. Bon appétit!
Suroviny
- 2 cukety
- 100 g Parmezánu
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Soľ, mletý čierne korenie
Postup
- Nastrúhajte cuketu na tenké plátky.
- Na panvici rozpálte olivový olej a opečte na ňom plátky cukety z oboch strán, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Na rozpálenej panvici bez tuku opečte nastrúhaný Parmezán, kým sa nezačne topiť a získava zlatohnedú farbu.
- Na talíře vytvorte striedavo vrstvu opečenej cukety a Parmezánu.
- Posypte nadrobno pokrájanou čerstvou bazalkou.
- Osolte a okoreňte mletým čiernym korením podľa chuti.