26. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na jemně kořeněný jehněčí guláš, který rozhodně zahřeje vaši duši i tělo. Čerstvé bylinky a kvalitní koření dávají tomuto tradičnímu jídlu bohatou chuť a vůni. Nenechte si ujít příležitost vychutnat si tento lahodný pokrm plný šťavnatého jehněčího masa a aromatických omáček. S tímto receptem se stanete mistr kuchařem ve vaší domácnosti!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička soli
- 600ml vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- petrželka na ozdobení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme ještě chvilku.
- Přidáme jehněčí maso a restujeme, dokud zůstane maso vcelku šťavnaté.
- Přidáme všechny koření (mletou papriku, kmín, koriandr, sladkou papriku a sůl) a promícháme.
- Po chvilce zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Uvaříme asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- V misce smícháme rajčatový protlak s hladkou moukou a přilijeme do guláše, necháme provařit asi 10 minut.
- Na závěr ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem, podáváme s nasekanou petrželkou jako ozdobou.