26. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jemně kořeněný jehněčí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na jemně kořeněný jehněčí guláš, který rozhodně zahřeje vaši duši i tělo. Čerstvé bylinky a kvalitní koření dávají tomuto tradičnímu jídlu bohatou chuť a vůni. Nenechte si ujít příležitost vychutnat si tento lahodný pokrm plný šťavnatého jehněčího masa a aromatických omáček. S tímto receptem se stanete mistr kuchařem ve vaší domácnosti!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 600ml vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a smažíme ještě chvilku.
  2. Přidáme jehněčí maso a restujeme, dokud zůstane maso vcelku šťavnaté.
  3. Přidáme všechny koření (mletou papriku, kmín, koriandr, sladkou papriku a sůl) a promícháme.
  4. Po chvilce zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  5. Uvaříme asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. V misce smícháme rajčatový protlak s hladkou moukou a přilijeme do guláše, necháme provařit asi 10 minut.
  7. Na závěr ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem, podáváme s nasekanou petrželkou jako ozdobou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *