26. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou argentinskou empanadu s masem díky našemu jednoduchému receptu. Tato tradiční chuťovka je plněná chutným masem a dokonale křehkým těstem – skvělá volba pro každou příležitost! Zkuste si ji připravit doma a dopřejte si pochoutku jako z argentinské kuchyně.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- Olivy
- Kuřecí vývar
- Sůl, pepř, kmín
- Olivový olej
- Těsto na empanadu
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zhnědnout.
- Přidáme nakrájenou papriku, rajče a olivy. Promícháme a zalijeme trochou vývaru. Dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Necháme dusit do měkka.
- Ve vhodnější misce rozválíme těsto na empanadu a tvarujeme do trojúhelníků.
- Na střed trojúhelníků dáme náplň a uzavřeme empanadu. Okraje můžeme přelít olivovým olejem.
- Položíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů dozlatova.
- Podáváme teplé a můžeme ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!