26. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi a parmazán
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai funghi a parmazán je lahodný italský pokrm plný bohatých a krémových chutí. Tento recept kombinuje aromatické houby s dochuceným parmazánem a smetanovým rizottem, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 200g rýže na risotto
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500ml vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. V pánvi si osmažíme cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme do změknutí.
  3. Přidáme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
  4. Přilijeme víno a necháme vyvařit.
  5. Postupně přiléváme vývar a za stálého míchání vaříme do měkka.
  6. Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Risotto necháme krátce odpočinout a podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *