25. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajské máslo naan flatbread je lahodné indické plackové pečivo, které se vyznačuje bohatou a jemnou chutí. S tímto receptem si můžete jednoduše připravit domácí naan chléb, který bude perfektně doplňovat vaše oblíbené kari či dal. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a rozzářte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku řeckého jogurtu
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička droždí
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1/4 šálku rajčatového protlaku
- 1 lžička česneku (mletý nebo nasekaný)
Postup
- Smíchejte mouku, jogurt, sůl, cukr a droždí v míse.
- Přidejte vodu postupně, dokud nedostanete vláčné těsto. Vzniklé těsto nechte odpočívat zhruba 30 minut.
- Rozvařte máslo a smíchejte ho s rajčatovým protlakem a česnekem.
- Rozdělte těsto na menší kousky a rozválejte je na placky.
- Polejte placky připravenou směsí másla, rajčatového protlaku a česneku.
- Přeneste placky na rozpálenou pánev a opékejte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
- Smažené placky můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podávejte teplé jako přílohu k těstovinám, polévkám nebo salátům.