25. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový karí s kokosem je lahodná a exotická vegetariánská varianta tradičního thajského pokrmu. Kombinace čerstvé zeleniny, sladkého kokosového mléka a aromatických thajských koření vytvoří nepřekonatelnou chuťovou explozi. S tímto receptem si můžete snadno připravit lahodné jídlo plné exotických vůní a chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 100 g hrášku
- čerstvý koriandr a limetková šťáva na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte kokosové mléko a přidejte kari pastu, promíchejte do hladka.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte do zhměkčení.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a cuketu a restujte do změknutí zeleniny.
- Přidejte hrášek a nechte vařit asi 5 minut.
- Na závěr přidejte čerstvý koriandr a limetkovou šťávu na dochucení.
- S podušenou rýží podávejte teplé. Dobrou chuť!