25. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční syrské Kibbeh bez masa, který potěší nejen vegetariány. Tento křupavý a kořeněný pokrm je plný chuti a dokonale se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k dalším orientálním pokrmům. Pusťte se do přípravy kibbeh bez masa a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek plný exotiky. Hledejte náš recept na našem blogu!
Suroviny
- 1 hrnek bílého bulguru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 hrnku na drobno nakrájené petržele
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat asi 30 minut.
- V hrnci osmahneme na olivovém oleji jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidáme kmín, skořici, petržel a orestujeme dalších pár minut.
- Do zahuštěné směsi přidáme nadočištěný bulgur a důkladně promícháme.
- Zahřejeme pánvi s trochou olivového oleje a vytvarujeme z kibbeh směsi menší placičky.
- Smažíme z obou stran dozlatova.
- Podáváme například s hummusem, zeleninovým salátem nebo jogurtem.