25. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto z čerstvého rajčete a bazalky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na italské risotto z čerstvého rajčete a bazalky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro letní večeři plnou lahodných chutí. Podívejte se na náš recept a užijte si skvělou kombinaci čerstvých surovin.

Suroviny

  • 1 šálek arborio rýže
  • 2 čerstvá rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku bílého vína
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Soľ, korenie

Postup

  1. Na rozpálenom oleji orestujeme jemne nakrájanú cibuľu a česnek.
  2. Pridáme nakrájané rajčatá a necháme krátko podusiť.
  3. Potom pridáme arborio ryžu a necháme ju spolu s ostatným zeleným krátko podusit.
  4. Postupne prilievame biele víno a zeleninový vývar, za stáleho miešania a pridávania ďalšieho vývaru postupne riadime ryžu.
  5. Keď je ryža al dente, pridáme nastrúhaný parmezán, nasekanú bazalku, soľ a korenie.
  6. Podávame teplé posypané čerstvou bazalkou a extra parmezánom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *