24. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rýžový špenátový Korma s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rýžové špenátové korma s mangem! Tento exotický pokrm spojuje chuťové lahůdky koreněného korma s osvěžujícím manguem, čímž vzniká lahodná kombinace chutí. Skvělá volba pro milovníky indické kuchyně i ty, kteří hledají nové exotické chuťové zážitky. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!

Suroviny:

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 2 hrnky nakrájeného špenátu
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky mletého skořice
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 mango, oloupané a nakrájené na kostičky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • Na zdobení: nasekané mandle a nastrouhaný kokos

Postup:

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte rozmačkaný česnek a orestujte ho asi minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přisypte kurkumu, koriandr, kmín a skořici a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájený špenát a smažte ho dokud se nesmaže.
  5. Přidejte rýži a promíchejte tak, aby se propojily všechny chutě.
  6. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit, dokud rýže není uvařená a vsákla veškerou tekutinu.
  7. Přidejte nakrájené mango a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
  8. Před podáváním posypete nasekanými mandlemi a nastrouhaným kokosem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *