24. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční české jídlo – knedlíky s dušeným zelím a uzeným masem. Tento lahodný pokrm je oblíbeným jídlem pro celou rodinu a skvěle chutná. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo doma.
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 500g zelí
- 100g uzeného masa
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Oloupeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle.
- Smícháme nastrouhané brambory s moukou, vejcem a solí a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na menší kousky, které vytvarujeme v rukou do tvaru knedlíků.
- V hrnci přiveďeme k varu osolenou vodu, do které vsadíme knedlíky a vaříme 15-20 minut.
- Zelí nakrájíme na proužky a podusíme na pánvi se sádlem.
- Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a promícháme.
- Zelí dochutíme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- S uvařenými knedlíky podáváme dušené zelí s uzeným masem.