23. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na maso v kari omáčce s rýží, který okouzlí vaše chuťové buňky! Měkké kousky masa podávané s aromatickou kari omáčkou a lahodnou rýží vytvoří dokonalou kombinaci exotických chutí. Bon appétit!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (na kostkách)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané na drobno)
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 hrnek bílé rýže
- sůl a pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přidejte kousky masa a opékejte, dokud nezmění barvu.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- V mezičase uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Po uvaření masa a rýže dochuťte omáčku solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte maso v kari omáčce s rýží.