23. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuře cacciatore s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na italské kuře cacciatore, které se vaří v lahodné omáčce z rajčat, cibule, česneku a červeného vína. Skvělá kombinace italských bylinek a koření dodá jídlu bohatou chuť a vůni. Neotřelá variace na tradiční italské jídlo, která vás určitě potěší!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 papriky, nakrájené na proužky
  • 200 ml červeného vína
  • 400 g rajčat, nasekaných
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí stehna po všech stranách, dokud nezezlátne.
  2. Přidáme cibuli a česnek a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme papriky a dusíme dalších pár minut.
  4. Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli vařit, aby alkohol vyprchal.
  5. Přidáme rajčata, oregano, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut na mírném ohni.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, vaříme déle bez poklice, dokud se nezhoustne.
  7. Podáváme s těstovinami nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *