22. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Masala naan s kuřecím tikka je lahodné indické jídlo, které spojuje křupavou chuť naan chleba s pikantními máslově smaženými kousky kuřecího masa. Tento recept je jednoduchý na přípravu a přináší do vaší kuchyně exotickou chuť a vůni Indie. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 100ml vody
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce jogurtu
- 50g masla
- 200g kuřecího masa
- 1 lžíce tandoori koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička soli
Postup
- Smíchejte mouku, droždí, cukr, sůl a jogurt ve velké míse. Postupně přilévejte vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné. Přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi hodinu.
- Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a smíchejte s tandoori kořením, kmínem, kurkumou, koriandrem, česnekem, zázvorem a solí. Nechte marinovat minimálně půl hodiny.
- Rozdělte těsto na menší kousky a každý vyválejte na placku. Do každé placky vmáčkněte trochu másla. Přehněte a znovu rozválejte na tenké placky.
- Předehřejte troubu na 200°C. Na pánvi si osmahněte kuřecí maso, dokud není zevnitř hotové. Potom ho umístěte na naan apečte asi 5 minut, nebo dokud není naan křupavé.
- Podávejte s jogurtem nebo koriandrovým dipem.