22. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné‌ kuřecí⁣ rizoto s ⁢parmezánem, které se připravuje snadno a ‍rychle. ‍Tento ​recept kombinuje ‍něžné kousky kuřecího‍ masa ‌s krémovou rýží a bohatým‌ parmezánem, ‍což vytváří lahodnou chuťovou kombinaci. Ideální jídlo pro večeři nebo oběd. Zkuste tento‍ recept ještě dnes!

Suroviny

  • 250g kuřecího masa
  • 1 ​cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250g rýže⁣ na rizoto
  • 1⁢ lžíce olivového oleje
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový ‌olej a osmažte nakrájenou cibuli ‌a česnek.‌ Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho dozlatova.
  2. Přidejte rýži na rizoto ‍a restujte ji krátce, dokud ‍se nestane skleněnou. Postupně přilévejte ⁤horký zeleninový vývar ⁣a‌ neustále míchejte.
  3. V průběhu ⁤vaření přidejte strouhaný parmezán a promíchejte,⁤ dokud se nerozpustí ‍a neztuhne.
  4. Pokud ⁣je rýže měkká a⁢ rizoto má krémovou konzistenci, můžete ‌pokrm dochutit solí a pepřem podle chuti.
  5. Servírujte teplé posypané nasekanou⁢ petrželkou a dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *