22. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s parmezánem, které se připravuje snadno a rychle. Tento recept kombinuje něžné kousky kuřecího masa s krémovou rýží a bohatým parmezánem, což vytváří lahodnou chuťovou kombinaci. Ideální jídlo pro večeři nebo oběd. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže na rizoto
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte rýži na rizoto a restujte ji krátce, dokud se nestane skleněnou. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a neustále míchejte.
- V průběhu vaření přidejte strouhaný parmezán a promíchejte, dokud se nerozpustí a neztuhne.
- Pokud je rýže měkká a rizoto má krémovou konzistenci, můžete pokrm dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte teplé posypané nasekanou petrželkou a dalším parmezánem.