21. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený luštěninový pokrm s jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na zapečený luštěninový pokrm s jogurtem, který je nejen lahodný, ale i zdravý. Tato chutná kombinace fazolí, čočky a jogurtu je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo si rádi dopřejí lehké a vyvážené jídlo. Připravte si ho snadno doma a užijte si chuťovou lahůdku plnou vitamínů a živin.

Suroviny

  • 400 g směsi různých luštěnin (cizrna, čočka, fazole)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř
  • 200 g řeckého jogurtu
  • strouhaný sýr (např. parmazán)
  • petrželka na ozdobu

Postup

1. Luštěniny nechte přes noc namočené ve vodě. Následující den je sceďte, propláchněte a dejte vařit do osolené vody. Vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou měkké.

2. Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek na jemno. Na pánvi orestujte cibuli a česnek dozlatova.

3. Přidejte rajčatový protlak, mletou papriku, kmín, sůl a pepř podle chuti. Vařte asi 5 minut.

4. Přidejte uvařené a sceděné luštěniny do omáčky a nechte vařit dalších 5 minut.

5. Směs přendejte do zapékací mísy a rozetřete po povrchu. Na vrch rozetřete řecký jogurt a posypte strouhaným sýrem.

6. Zapékací mísu dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut nebo dokud povrch nezezlátne.

7. Hotový pokrm ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *