20. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledejte recept na chutné hovězí empanadas s rajčaty, který vás okouzlí lahodným spojením masa a šťavnatých rajčat. Užijte si jednoduchý a lahodný pokrm plný argentinského šarmu.
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 česneková stroužek
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
- Listové těsto
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme dusit, dokud se rajčata neproměknou.
- Přidáme koření – papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli restovat.
- Na plech vyválíme listové těsto a nakrojíme ho na menší kruhy.
- Na každý kruh dáme trochu masa se zeleninou a zabalíme empanadu.
- Upečeme v troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud nezezlátnou.
- Hotové empanadas podáváme teplé. Dobrou chuť!