20. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné italské risotto s houbami a parmazánem díky tomuto jednoduchému receptu. Vychutnejte si krémovou texturu a bohatou chuť této klasické speciality z Itálie.
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 400g smažených hub
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 800ml zeleninového vývaru
- 80g parmazánu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi smažte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud se nezjemní.
- Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže dostala do oleje a všech příchutí.
- Po chvíli přilijte bílé víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a míchejte, dokud není rýže měkká.
- Přidejte smažené houby, parmazán a ochuťte solí a pepřem.
- Po chvíli smažení je vaše „Risotto ai funghi a parmazán“ hotové!