20. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi a parmazán.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné italské risotto s houbami a parmazánem díky tomuto jednoduchému receptu. Vychutnejte si krémovou texturu a bohatou chuť této klasické speciality z Itálie.

Suroviny

  • 200g rýže arborio
  • 400g smažených hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 80g parmazánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi smažte nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud se nezjemní.
  2. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže dostala do oleje a všech příchutí.
  3. Po chvíli přilijte bílé víno a nechte vypařit.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a míchejte, dokud není rýže měkká.
  5. Přidejte smažené houby, parmazán a ochuťte solí a pepřem.
  6. Po chvíli smažení je vaše „Risotto ai funghi a parmazán“ hotové!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *