19. 7. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatý kuřecí tikka masala je indické tradiční jídlo plné exotických koření a lahodných omáček. Naučte se připravit tento lahodný pokrm doma a překvapte své chuťové buňky indickými lahůdkami. Sledujte náš recept a užijte si nepopsatelné chutě!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý koriandr
- 400g rajčat
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička garam masaly
- Sůl
Postup
- Naolejte a osolte kuřecí prsa a nechte je marinovat minimálně 30 minut nebo přes noc v lednici.
- Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a rozmixujte na hladkou omáčku.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte koření (kurkuma, mletý kmín, skořice, mletý koriandr, mletý červený pepř, garam masala) a smažte minutu, aby vonělo.
- Přidejte rajčatovou omáčku, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 15 minut.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smetanu. Vařte dalších 10-15 minut, dokud kuře není hotové.
- Po dovaření přidejte nasekaný koriandr a podávejte s rýží nebo naanem.