19. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé jídlo – ratatouille s pečenými bramborami a sýrem. Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací zeleniny, brambor a sýra, která vám zaručeně zvedne náladu. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si toto chutné jídlo, které si zamilujete na první kousek.
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 2 cukiny
- 2 červené papriky
- 4 veľké paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g tvrdého syra
- 4 veľké zemiaky
- Olivový olej
- Sójová omáčka
- Mleté čierne korenie
Postup
- Na začiatok pripravíme zeleninu – nakrájame baklažány, cukiny, papriky a paradajky na menšie kocky, cibule nakrájame na plátky a cesnak nadrobno nasekáme.
- Na panvici s trochou oleja orestujeme cibuľu a cesnak a pridáme nakrájanú papriku. Po chvíli pridáme baklažán a cukinu a necháme dusiť asi 15 minút.
- Pridáme nakrájané paradajky, dochutíme soľou, korením a lyžicou sójovej omáčky a necháme ešte chvíľu dusiť, kým zelenina nezmäkne.
- V miske nastrúhame syr na jemné kúsky.
- Na plech úhľadne rozložíme zemiaky nakrájané na tenké plátky a navrch položíme zmes zeleniny. Posypeme strúhaným syrom.
- Pečieme v rúre na 200 stupňoch približne 25 – 30 minút, kým syr nezíská zlatistú farbu.
- Podávame teplé, ideálne s čerstvým chlebom a zeleným šalátom.