19. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Arepas s ořechovým máslem a medem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte originální venezuelský recept na Arepas s ořechovým máslem a medem! Tato chuťová kombinace slané kukuřičné chlebíčky s máslem a sladkým medem vám jistě zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si tuto lahodnou pochoutku doma!

Suroviny

  • 2 hrnky masarepa (bílá kukuričná mouka)
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku ořechového másla
  • Med na dochucení

Postup

  1. V misce smíchejte masarepu s vodou, dokud vznikne hladké těsto.
  2. Těsto rozdělte na menší koule a rozetřete do placků tloušťky asi 1 cm.
  3. Na pánvi nebo grilu opékejte arepas z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. Vezměte hotové arepas z pánve a rozmažte na nich ořechové máslo.
  5. Pošmákněte arepas medem podle chuti a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *