19. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazane a Bolognese.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na klasické lazane s chutnou omáčkou Bolognese. Jednoduché, ale bohaté na chuť, tento pokrm jistě potěší celou rodinu. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si skvělou večeři dnes!

Suroviny

  • 250g lasagnette těstovin
  • 400g mletého masa (hovězí vepřové směs)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 400g rajčatového protlaku
  • 200ml vody
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • 250g strouhaného sýra (parmezán nebo eidam)
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, stroužky česneku, na kolečka nakrájenou mrkev a mleté maso.
  2. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a necháme provařit cca 20 minut.
  3. Ochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
  4. Do zapékací mísy dáme na dno část bolognese omáčky, pak položíme jednu vrstvu lasagnette těstovin.
  5. Postupně střídavě vrstvíme bolognese omáčku, těstoviny a strouhaný sýr, dokud nemáme všechny suroviny spotřebované.
  6. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30-40 minut, dokud není lasagne zlatavá a dobře propečená.
  7. Po vytáhnutí z trouby necháme chvíli odpočinout, aby omáčka ztuhla a mohli jsme ji krájet na porce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *