19. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo lahůdka
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte⁣ si recept na tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, ‍vepřo lahůdka“, které lahodí vašim⁤ chutím. ⁢Naučte se, jak připravit lahodnou kombinaci ​kynutých knedlíků, dušeného zelí⁢ a vepřového masa, která zaručeně potěší vaše ‍chuťové buňky. S ‌tímto receptem se budete cítit jako doma. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 500g vepřového masa
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Brambory⁤ uvaříme ve slupce, oloupeme a⁣ rozmačkáme na ⁢kaši.
  2. Přidáme mouku, ⁣vejce‍ a ⁣sůl. Vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta utvoříme válečky a nakrájíme na menší kousky – knedlíčky.
  4. V osolené vodě uvaříme knedlíčky do ‌měkka.
  5. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
  6. Maso osmažíme na rozehřátém oleji‍ dozlatova.
  7. Podáváme knedlíky s osmaženým masem a nakyslou okurkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *