19. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si recept na tradiční české jídlo „Knedlo, zelo, vepřo lahůdka“, které lahodí vašim chutím. Naučte se, jak připravit lahodnou kombinaci kynutých knedlíků, dušeného zelí a vepřového masa, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S tímto receptem se budete cítit jako doma. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 500g brambor
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- 500g vepřového masa
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta utvoříme válečky a nakrájíme na menší kousky – knedlíčky.
- V osolené vodě uvaříme knedlíčky do měkka.
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
- Maso osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova.
- Podáváme knedlíky s osmaženým masem a nakyslou okurkou.