18. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a šťavnaté zrazy z jehněčího masa podávané s osvěžující jogurtovou omáčkou. Tento recept si zamilují milovníci jemného masového pokrmu s nádechem exotiky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek jogurtu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- rostlinný olej na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na plátky a mírně naklepeme.
- Očištěné cibuli a česnek nasekejte na drobné kousky.
- V kastrůlku rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
- Přidejte maso a opečte z obou stran dozlatova.
- Přidejte mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
- Přilijte trochu vody, přiklopte poklicí a nechte dusit cca 30 minut.
- V další míse smíchejte jogurt se škrobem a přidejte do zrázů.
- Přiveďte k varu a nechte provařit, dokud se omáčka zhoustne.
- Podávejte s rýží nebo bramborem.