18. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zrazy z jehněčího masa v jogurtové omáčce.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a šťavnaté zrazy z jehněčího masa podávané s osvěžující jogurtovou omáčkou. Tento recept si zamilují milovníci jemného masového pokrmu s nádechem exotiky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek jogurtu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • rostlinný olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na plátky a mírně naklepeme.
  2. Očištěné cibuli a česnek nasekejte na drobné kousky.
  3. V kastrůlku rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
  4. Přidejte maso a opečte z obou stran dozlatova.
  5. Přidejte mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
  6. Přilijte trochu vody, přiklopte poklicí a nechte dusit cca 30 minut.
  7. V další míse smíchejte jogurt se škrobem a přidejte do zrázů.
  8. Přiveďte k varu a nechte provařit, dokud se omáčka zhoustne.
  9. Podávejte s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *