17. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou brazilskou rybí muquecu z kokosového mléka, která vás okouzlí exotickými chutěmi a vůní. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů a kokosového mléka. Dopřejte svému podnebí chutnou exotiku s tímto jednoduchým a chutným receptem!
Suroviny:
- 500g rybího masa (např. pangasius, treska)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 400ml kokosového mléka
- 1 limeta, šťáva
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkuma
- Soľ a mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
- Přidejte do pánve nakrájené papriky a rajče a nechte smažit asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte do pánve rybí maso nakrájené na menší kousky a restujte je spolu s zeleninou asi 5 minut.
- Zalijte směs kokosovým mlékem a limetovou šťávou.
- Přidejte kari koření, kurkumu, sůl a pepř a nechte směs vařit asi 15 minut, dokud ryba nebude hotová.
- Surovina je hotová, můžete podávat posypanou nasekanou petrželkou nebo koriandrem.