16. 7. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na hovězí s hráškem, připravený tradičním způsobem s použitím burgundského vína. Tento chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci chuti a vůně.
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 200 g hrášku
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme dozlatova.
- Přidáme mouku a restujeme 2 minuty.
- Zalijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou.
- Přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut.
- Podáváme s pečivem.