16. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kořeněné jehněčí kofta placičky.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné křehké placičky jehněčího masa plné kořenění s receptem na kořeněné jehněčí kofta placičky. Spojení tradičních indických koření s jemnou chuťí jehněčího masa vytvoří neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na domácí kofta placičky a překvapte své blízké exotickým chuťovým zážitkem.

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička červené papriky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 vejce
  • Čerstvá petrželka (nasekaná)
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Smíchejte mleté jehněčí maso s nasekanou cibulí, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, koriandrem, červenou paprikou, solí, pepřem a vejcem.
  2. Přidejte nasekanou petrželku a důkladně promíchejte.
  3. Formujte malé placičky (kofta) z masa.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a smažte placičky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a upečené.
  5. Podávejte s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *