16. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné křehké placičky jehněčího masa plné kořenění s receptem na kořeněné jehněčí kofta placičky. Spojení tradičních indických koření s jemnou chuťí jehněčího masa vytvoří neodolatelnou kombinaci pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na domácí kofta placičky a překvapte své blízké exotickým chuťovým zážitkem.
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička červené papriky
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 vejce
- Čerstvá petrželka (nasekaná)
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Smíchejte mleté jehněčí maso s nasekanou cibulí, utřeným česnekem, kmínem, skořicí, koriandrem, červenou paprikou, solí, pepřem a vejcem.
- Přidejte nasekanou petrželku a důkladně promíchejte.
- Formujte malé placičky (kofta) z masa.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a smažte placičky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a upečené.
- Podávejte s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.