15. 7. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna se zeleninou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu s zeleninou a rýží, který je plný aromatických koření a chutných ingrediencí. Tento veganský pokrm je nejen zdravý a vydatný, ale také velmi jednoduchý na přípravu. Dejte si ho k obědu nebo večeři a dopřejte svému tělu skvělou dávku živin. Zároveň je to skvělá alternativa k tradičním jídlům a skvělá inspirace pro všechny milovníky zdravé stravy. Připravte si tento báječný pokrm hned teď a nechte se hýčkat exotickými chuteřmi!

Suroviny

  • 1 hrnek cizrny
  • 2 hrnky vody
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Nejprve cizrnu přes noc namočíme ve vodě.
  2. Druhý den cizrnu opláchneme a přesypeme do hrnce, přidáme vodu a vaříme cca 30 minut, dokud není měkká.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm sekanou cibuli, česnek a papriku.
  4. Přidáme koření (kurkuma, kmín, koriandr), osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Přidáme uvařenou cizrnu a promícháme, necháme provařit alespoň 5 minut.
  6. Smaženou cizrnu podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *