15. 7. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna se zelím.
zdroj: Recepty 24/7

​ Vyzkoušejte lahodný recept na domácí pečenou ‌kachnu se ⁣sladkým‌ zelím. Kachna ​je ⁢pečená na křupavou⁤ kůži a podává se s ⁤aromatickým zelím, které ​jí dodává skvělou chuť. ⁢Tento tradiční český⁢ recept zaručeně‍ potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 500g kysaného zelí
  • 200g brambor
  • 50g ⁣másla
  • 2 cibule
  • 2 ⁢stroužky ​česneku
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Kachnu ⁤očistíme, osolíme a opepříme⁢ z obou‍ stran.
  2. Vložíme do pekáče a ⁢pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 2-3 ⁢hodiny,‍ dokud nebude maso měkké ‍a​ zlatavé.
  3. Mezitím‌ na pánvi ⁣osmahneme na másle nakrájenou cibuli ⁢dozlatova.
  4. Přidáme ​na drobné kousky ⁤nakrájený česnek⁤ a​ kmín a necháme krátce restovat.
  5. Poté přidáme kysané ⁢zelí⁢ a⁣ dusíme asi⁤ 40 minut.
  6. Na samostatné‌ pánvi ⁢osmahneme​ na ​másle nakrájené ‍brambory dozlatova.
  7. Hotovou kachnu podáváme se zelím a brambory. Dochutíme‌ podle chuti solí a ‌pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *